Vineri, 23 Februarie 2018  
 
  Ziarul
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Arhiva


Vezi editie
  Prima pagina
  Informatii

Taxe noi la RAR Salaj

un articol de Realitatea

23 August 2008

Posesorii de autovehicule din judetul Salaj sunt nevoiti ca la verificarea in baza de date a Registrului Auto Roman (RAR) Salaj sa achite suma de 85,40 lei drept taxa pentru identificarea vehiculului, mentionarea filtrului de particule in cartea de identitate a vehiculului (CIV) si verificarea in baza de date a autoturismului.

Informatiile respective sunt eliberate posesorilor de masini pentru calculul taxei de poluare, percepute la inmatricularea automobilelor, care a intrat in vigoare de la 1 iulie 2008.

Conform RAR Salaj, proprietarii sunt obligati ca la verificarea in baza de date sa aduca autovehiculul pentru care se calculeaza taxa de poluare. In schimb, pentru verificarea in baza de date si pentru mentionarea emisiilor de CO2 pe cartea de identitate a vehiculului, tariful perceput de RAR este de 25.10 lei. In acest caz, nu este nevoie de aducerea masinii la sediul RAR Salaj. Normele de aplicare a ordonantei de urgenta, privind taxa de poluare, prevad proceduri de restituire a diferentei dintre taxa platita conform normelor in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si noul cuantum al taxei, aplicabil de la 1 iulie 2008.

De asemenea, se restituie suma de bani reprezentand valoarea reziduala a masinii, dupa ce ea a fost scoasa din parcul auto national - prin vanzare, transfer in alt stat sau distrugere in urma unui accident - numai in situatia in care taxa auto a fost achitata. Diferenta dintre taxa platita, conform normelor in vigoare de la 1 ianuarie 2007, si noul cuantum al taxei, aplicabil de la 1 iulie 2008, se restituie in 45 de zile de la depunerea cererii, la care trebuie anexate: documentul care dovedeste plata taxei auto, copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, prezentate in original.

Banii pot fi virati fie intr-un cont indicat de contribuabil, fie direct la trezoreria din localitatea unde domiciliaza solicitantul.


Comentarii articol
Spune-ti parerea  
Nume:
Email:
Subiect:
Comentariu:
Trimite comentariu
Curs Valutar
Astazi 23 Februarie 2018 BNR inregistreaza urmatorul curs valutar:


Horoscop
Loto
Numerele castigatoare de saptamana asta